Hazegraspolder

Net buiten het drukbezochte centrum van Knokke en ten westen van het Zoute bevindt zich de Hazegraspolder. Het gebied ligt omarmd door de Zeedijk, Het Zwin en een natuurgebied afgesloten door duinen. Als wandel- en fietsliefhebbers vertoeft u in de Hazegraspolder dan ook in de juiste omgeving om te volle te kunnen genieten van het weidse groen.

Vanuit Hoeve Hazegras bereikt u vlot de Riante Polder-route (44 km). De fietsroute voert u langs talrijke zeeweringsdijken, pittoreske dorpjes en oude havenstadjes als Sluis, Hoeke, Oostkerke en Damme. Wilt u zich liever verliezen in het authentieke landschap volg dan zeker de Zwinroute (39 km). Dit fietstraject leidt u doorheen het West-Zeeuws-Vlaamse duin- en polderlandschap. U ontdekt verschillende vogelbroedplaatsen en unieke botanische landschappen.

Trekt u er liever te voet op uit? Dan ligt het Hazegraswandelpad (5,5 km) vlakbij. Onderweg kunt u de binnenduinen van het Zoute, het Zwin natuurpark en de achterliggende Oude en Nieuwe Hazegraspolder van Knokke verkennen.

Kom tot rust in de heerlijke omgeving rond de Hazegraspolder

  • Hazegras vakantievilla - omgeving
  • Hazegras vakantievilla - omgeving
  • Hazegras vakantievilla - uitzicht
  • Hazegras vakantievilla - omgeving

Knokke-Heist

Hoeve Hazegras ligt op een boogscheut van het hart van Knokke. Bruisende winkelstraten, gezellige boutiques, adembenemende kunstgalerijen en creatieve pop-up stores, u vindt het er allemaal. Gezellig flaneren over de dijk of fietsen door de rustige woonwijken van het Zoute? Een bezoek aan Knokke biedt u heel wat mogelijkheden. Ook culinair brengt de kuststad heel wat 'aan de tafel'; van sterrenrestaurants en vernieuwende food concepten tot gezellige bistro's en trendy lunchbars, Knokke heeft voor iedereen wat wils. Een dagje uitwaaien op het strand of zonnebaden op een van de vele strandbars, het kan er allemaal.

Zwinregio

Neem de tijd voor een bezoek aan de Zwinstreek, een unieke regio aan zee op de grens van Vlaanderen en Nederland, waar strand en polders elkaar ontmoeten. Ontdek musea en bezoekerscentra die een verhaal vertellen over een ver verleden, leefgewoontes van verschillende bevolkingsgroepen, de visserij, landbouw, oorlogen, etc. Meer informatie vindt u op www.zwinstreek.eu.

Hoeve Hazegras - Omgeving - Zwin

Sluis (NL) en Brugge

Net over de Nederlandse grens ligt het prachtige dorpje Sluis. Bezoek er de bekende vismarkt en de gerestaureerde molen en vertoef in de gezellige winkelstraten, waar pittoreske winkeltjes en trendy shops elkaar afwisselen. Ook culinair heeft het dorp u heel wat moois te bieden. Sluis bevindt zich op nog geen halfuurtje fietsen van Hoeve Hazegras. Meer informatie vindt u op www.sluisonline.nl.

Een daguitstap naar Brugge? Ook dat kan perfect. Via de vernieuwde A11 snelweg bent u op een klein halfuur met de wagen in centrum Brugge. Middeleeuws mysterieus, ongegeneerd Bourgondisch en al eeuwenlang een wereldstad; de Brugse binnenstad imponeert met haar cultuurhistorisch patrimonium en is sinds 2000 erkend als werelderfgoed. Bezoek deze stad voor inspirerende wandeltochten, een rondvaart op de Brugse Reien en aanschouw het majestueus plein aan De Markt. Een prachtige culturele uitstap op een halfuurtje van Hoeve Hazegras. Meer informatie vindt u op www.visitbruges.be.

Hoeve Hazegras - Omgeving - Brugge